Event: Bewuster omgaan met data

Event: Bewuster omgaan met data

Worstelt uw organisatie nog steeds met het feit dat alle data is opgeslagen in verschillende programma’s en formaten? Wilt u ook slimmer omgaan met deze data en daarmee uw bedrijfsvoering verbeteren? Bent u bang dat het openstellen ervan ten koste gaat van veiligheid en privacy? Deze en andere interessante datavragen komen aan bod tijdens het Intellegunt event op 7 november in Utrecht.

Bespaar tijd en geld met (Open) Data
Transparantie en bijdragen aan maatschappelijk belang staan hoog op de agenda van vele (overheids)organisaties. Slim gebruik van (Open) Data gaat hierbij een steeds grotere rol spelen. Zelf efficiënter werken én betere services voor burgers via Open Data oplossingen. Smart City concepten staan nu nog in de kinderschoenen, maar zullen in de toekomst het digitale speelveld van centrale en decentrale overheden domineren. Achterblijven is geen optie.

Intellegunt
Er zijn al enkele gemeenten actief bezig met het onderwerp Open (en soms ook Big) Data. Veel gemeenten zijn zich nog aan het oriënteren op dit onderwerp. Hoe mooi is het als u een stap vooruit kunt maken. En nog beter: als die stap meteen al is voorbereid op het publiceren van data via de landelijk open data portal.

De bouwers van het landelijk platform data.overheid.nl (partners van Intellegunt) hebben hun kennis gebundeld met de beste specialisten op de CKAN en DCAT-nl standaarden en consultants met tientallen jaren ervaring opgedaan binnen de overheid. Onder de samenwerking Intellegunt staan zij garant voor een open-source data-register/catalogus en soepele implementatie.

Bezoek het event op 7 november as
Om gemeenten en ander decentrale organisaties te informeren, inspireren en richting te geven, organiseert Intellegunt het event ‘Heb je iets te verbergen?’ (Bewuster omgaan met data). Tijdens dit middagevent praten diverse sprekers u bij over de mogelijkheden en gevoeligheden van werken met data.

Sprekers:
– Inger Waling (Datamanager team Open Data (data.overheid.nl) bij Ministerie van BZK)
– Jacqie Roozendaal (senior beleidsadviseur bij Gemeente Dordrecht)
– Paul Geurts (Senior informatie architect bij Gemeente Nijmegen)
– Jan van Ginkel (ex-gemeentesecretaris, radicale innovator,en de meest invloedrijke ambtenaar van 2011)

Details evenement

Datum: 7 november 2017
Tijd: 13.00-17.00 uur
Entree: gratis
Locatie: De Zilveren Vosch in Utrecht (vlakbij CS)

Geïnteresseerd in dit event? Stuur een mailtje naar sasja.vos@indicia.nl.