De businesscase voor slimme informatie-ontsluiting

Meer zoektijd, minder antwoorden
U investeert handenvol geld aan allerhande IT-applicaties: ERP, CRM, BPM, een kwaliteitsmanagementsysteem, een CAD-applicatie, SharePoint en ga zo maar door. Maar ook een steeds grotere hoeveelheid externe bronnen die voor uw organisatie van belang kunnen zijn. U denkt dat medewerkers door deze overvloed aan applicaties / bronnen alle informatie kunnen vinden die ze maar willen. Maar niets is minder waar. Ze moeten alleen maar steeds meer applicaties openen in de hoop het juiste document te vinden.

Veel data, weinig relevantie
Natuurlijk, het is technisch heel goed mogelijk verschillende databestanden te ontsluiten, interne maar ook externe. Maar het is de vraag of een simpele full text zoekfunctie deze veelheid aan bronnen goed doorzoekbaar maakt. Meestal niet. U wilt immers niet zo maar wat documenten vinden waar een term in voorkomt; u wilt relevante documenten vinden, misschien zelfs documenten die de zoekterm niet eens bevatten.

Intuïtief zoeken, slim vinden
De oplossingen van Textinfo:

  • snel de juiste documenten of informatie vinden in een veelheid aan interne en externe bronnen;
  • databronnen ontsluiten die getransformeerd worden naar logisch doorzoekbare relevante informatie;
  • full text zoeken, ook op synoniemen. De resultaten zijn bovendien altijd contextgerelateerd (het systeem herkent of iemand met ZZP zorgzwaartepakket bedoelt of zelfstandige zonder personeel);
  • met een druk op de knop een samenvatting maken van een lang document, waardoor in één oogopslag duidelijk is of het bewuste document antwoord kan bieden op de vraag.