Wettenpocket: complete wet- en regelgeving in één app

Wetten en regels, daar hebben we er genoeg van in Nederland en juristen lopen dan ook altijd rond met dikke wettenbundels. Dat hoeft niet meer! Nu is er namelijk de Wettenpocket app, waarin de complete nationale en decentrale wet- en regelgeving te raadplegen is. Voor onze klant K.O.O.P., onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse zaken, heeft Textinfo deze bijzondere app geleverd.

Via de app kunnen allerlei bundels gedownload worden, waarin alle informatie over een bepaald wetsonderwerp samengevoegd is. Via de bibliotheekfunctie, waarin ruim 3000 bundels aan informatie te vinden zijn, kan de gebruiker op zoek naar specifieke informatie, variërend van de Drank- en Horecawet tot boek 1 van het Burgerlijk Wetboek. Dankzij een gedetailleerde zoekfunctie komt de gebruiker snel terecht bij de regelgeving waar hij / zij naar zocht. De bundel kan in zijn geheel gedownload worden en verschijnt vervolgens op jouw persoonlijke overzichtsscherm.

De app maakt gebruik van bestaande open data-bronnen: wetten.nl en de decentrale regelgeving op overheid.nl. Ook zijn open data-bronnen van andere overheden toegankelijk gemaakt in samenhang met wet- en regelgeving.  Tot slot is ook alle jurisprudentie terug te vinden, gerelateerd aan de betreffende wetsartikelen.

Naast zoeken, vinden en tonen kan deze App meer. Je kunt annoteren, markeren en bookmarks plaatsen. Deze zijn uiteraard snel en overzichtelijk terug te vinden.

De Wettenpocket app is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het streeft naar het gemakkelijk verkrijgen van inzichten binnen de wet- en regelgeving (op bepaalde beleidsterreinen).

Bent u benieuwd naar de werking van de Wettenpocket app, of wilt u graag op de hoogte blijven van de wet- en regelgeving? Download dan nu de app via App Store of Google Play.